Vores omgivelser

GuldBoSund ligger i første række direkte ned til Guldborgsund, – og har – i al slags vejr –  et af de smukkeste udsyn man kan tænke sig.

Vi er nærmeste nabo til både Middelaldercentret og til Hamborgskoven, og alle kan i betryggende afstand følge med når bliden afskydes, nyde når bøgen springer ud og frydes over ænder og gæs på træk.


Knopsvanen, Danmarks nationalfugl, findes i et stort antal i vandet ved GuldBoSund, ligesom fiskehejren der let genkendes på sin specielle flyveform med den krumme hals.


Området omkring os er fyldt med småfugle. Her er svaler, broget fluesnapper, rødhals, solsort, sangdrossel, musvit og mejser.


Beplantningen imellem bygningerne på GuldBoSund er primært bunddækkende planter som kranstop, vinca og krydderurter. Imellem disse planter vokser japansk ahorn, kirsebærlaurbær, snebær, eg og mange forskellige græsarter. Planterne i surbundsbedene er rhododendron og lyng.

Tættest på Guldborgsund ses eg, ask, roser og fuglekirsebær, samt enkelte stynede popler fra gammel tid.


Vores egen 60.000 m2 store grund underbygger det liv, der findes omkring os – nemlig naturens, dyrenes og menneskenes. Vi sikrer rammer, rum og situationer, der kan sætte både aktive og positive kræfter i gang med fokus på, at vi skal være ”længst muligt i hinandens liv”.

Der skal være mulighed for at leve og opleve, træne og hvile, når vi har fået input til alle vore sanser.